Billet tandartsen Enschede

Orthodontie

Orthodontie

Dit specialisme in de tandheelkunde houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken.
Door de interesse in het behandelen van kinderen waarbij het belangrijk is dat er géén voelbare spanning is, heeft Caroline zich verder gespecialiseerd in orthodontische behandelingen.
Ook hier is het belangrijk eerlijk en open te zijn over de te verwachten inspanningen van het kind, samen kom je zo tot mooie resultaten.
Binnen de orthodontie maakt Caroline onder andere gebruik van de bionator. Dit is een bijzonder soort beugel waarbij in tegenstelling tot de meeste beugels de tanden niet met behulp van kracht worden recht gezet maar door het aanleren van andere mondgewoonten.

Bionator

Wanneer de boven en onderkaak niet in een goede verhouding tot elkaar staan, is het gebruikelijk dit probleem met beugels op te lossen. Belangrijk is daarbij om de ontwikkeling van het gebit te volgen en het spierstelsel speelt dan een belangrijke rol. De gedachte achter de bionator is dat het omzetten van fout spiergedrag naar goed spiergedrag de sleutel is naar een blijvend resultaat. Belangrijk is het foute spiergedrag vroegtijdig te erkennen en te behandelen. Tijdens de behandeling kunnen we samen werken met een logopediste. De bionator helpt het kind het juiste spiergedrag te trainen. Het kind zet de foute actie om in de goede actie. Hij of zij doet dit helemaal ZELF met behulp van de bionator. Er wordt geen kracht uitgeoefend door een beugel. Dit zorgt ervoor dat het resultaat ook blijvend is, het juiste spiergedrag blijft immers behouden en zorgt voor een goede verhouding van de kaken. De bionator die wij in onze praktijk gebruiken is die volgens Dr.W.Balters en wordt vervaardigd in Duitsland bij de oorspronkelijke technieker van dit gedachtegoed. Deze bionator heeft een holistische achtergrond; de mens helpt zichzelf, in dit geval mede door de bionator, te genezen.

Vaste apparatuur

Indien noodzakelijk werken we ook met vaste apparatuur, de zogenaamde slotjesbeugels.

Onze praktijkContact